Det senaste året har många bilägare, framför allt de som har en SAAB, haft hjärtat i halsgropen mer än en gång. Det har varit många turer runt biltillverkaren, inte minst har de anställda på fabriken i Trollhättan varit oroliga. Nu ser det ut som att elbilstillverkaren Nevs dock fått igång verksamheten, man har bl.a. anställt en f.d. SAAB-chef.

De bilar som tillverkas på fabriken i fortsättningen kommer dock inte att vara klassiska SAABar, utan en ny typ av elbil. Detta innebär dock inte att marknaden för reservdelar till SAAB kommer att försvinna, många runt om i landet har ju fortfarande bilar av detta märke. Och när marknaden sedan minskar i omfattning kommer det troligen att gå att hitta delarna på nätet.
Över huvud taget är internet bra för bilägare. Där kan man förutom reservdelar även hitta saker som…

  • Reparationshandböcker.
  • Gamla bilar att plocka reservdelar från.
  • Extrautrustning som angel eyes och xenonlampor.

Att sälja saker online är en business som blir större för varje dag. Det kan dock vara knepigt att skicka varor från ett land till ett annat, om tull och liknande tillkommer. Många e-handlare väljer därför att etablera sig i flera länder. Svenska skruvat, som säljer just reservdelar till bilar, har t.ex. öppnat en dansk webbshop, som man hittar på Skruvat.dk.