Snart är det dags att byta bilen mot cykeln, men det är inte alla som äger en cykel och många som inte har råd att köpa sig en – vilket gör det tur att organisationen Giving people finns till.

kvinna med cykelIdag är det många som tar sig fram på cykel och transportmedelet älskas av såväl gamla som unga, men det är få föräldrar som faktiskt har råd att köpa en cykel till sina barn. Men som tur är finns en organisation vid namn Giving people som försöker hjälpa dessa barn utan cyklar. Giving people är nämligen en organisation som hjälper till att förmedla kontakt mellan privatpersoner där ena parten önskar sig en cykel och den andra parten skänker bort en begagnad.

Många önskar sig cykel

Till Sveriges radio säger Giving people att nu inför sommaren så är det många barn som önskar sig en cykel och att man därför känner ett hårt tryck från ledsna föräldrar. Redan nu är det sju personer i Västmanland och ytterligare tre i Köping ansökt om att få en cykel på det här sättet, så vi får hoppas att allihop får möjlighet att ge barnen det de önskar. Giving peoples generalsekreterare Linda Hellquist säger till tidningen att det här är viktigt för barnen och menar att en cykel kan vara avgörande för hur barnets sommarlov kommer bli. Att ha en alldeles egen cykel kan nämligen innebära att barnet kan umgås på ett helt annat sätt med sina kamrater – som redan äger cyklar. Men dessutom innebär en cykel att man kommer ut och får en sundare livsstil då man inte stannar inomhus och bara tittar på tv hela sommaren.

Föräldrarna är ledsna

Hellquist pratar även om hur föräldrarna som inte har råd att ge sina barn cyklar är mycket oroliga och ledsna över detta. För det är klart att varje förälder vill att sitt barn ska få allt barnet önskar sig i världen, och när man inte kan tillgodose cykelönskan är det klart att man blir upprörd. För vilken förälder skulle inte tycka att det var jättejobbigt att inte kunna ge sina barn möjlighet att cykla och ha roligt med sina vänner? Förhoppningsvis kommer dock Giving people att kunna uppfylla barnen och föräldrarnas cykelönskan.