Som kommun eller fastighetsägare finns det stora möjligheter att tjäna pengar på parkeringsavgifter. Med hjälp av parkeringsavgifter blir det enklare att hålla koll på parkeringarna och säkerställer därmed att de sköts ordentligt och respektfullt.

Kommuner kan tjäna mycket pengar på att ta betalt för parkeringsplatser, men det kan även du som fastighetsägare göra. Besök https://www.sveapservice.se/ för att läsa mer om vad de kan göra för dig. Med deras helhetslösningar blir det enklare att hålla ordning på parkeringarna.

Parkeringsavgifter – en lönsam affär

Att kommunerna runt om i landet tjänar stora pengar på att ta ut parkeringsavgifter är ingen hemlighet. I en granskning som Sveriges Radio har gjort, framkommer det att Stockholms stad är en av kommunerna som tjänat mest pengar på parkeringsavgifterna.

”- Det kommer in mycket pengar på parkeringsavgifterna, men syftet med dem är ju att reglera trafiken. Vi vet ju att man måste ha de här nivåerna för att det ska ge någon form av effekt på de parkerade bilarna”, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm, till Sveriges Radio.

Läs hela artikeln från Sveriges Radio för att få veta mer.

Precis som kommunerna, som använder parkeringsavgiften som ett sätt att hålla ordning och reda i trafiken, kan även du som fastighetsägare använda dig av samma taktik. Det kan dessutom ge dig en hel del extra pengar som kan gå till att förbättra din verksamhet. I slutändan vinner alla på att bilar parkeras på rätt sätt, vilket bidrar till att det blir bättre framkomlighet för alla.