Frågan som många(oftast män) ställer sig i vuxen ålder är om man kan lämna ifrån sig sin coola motorcykel för att byta till en säker familjebil som Volvo. För just Volvo är känt för att vara innovativa och nyskapande vad gäller säkerhet och just Volvo V70 är idag den säkra familjebilen som symboliserar den svenska ”kärnfamiljen”. Förr hade vi Volvo 240 och 245 som var den svenska familjens symboliska bil. Nu är det visserligen fortfarande en Volvo som är ”Svensson” men även SUV:n har fått en viss status för familjelivet, främst för fotbollsmammor.

Motorcyklar i all ära, men när familjen växer så kan det bli lite trångt att försöka få plats allihop på en cykel. Genom tiderna så har Volvon, hund, 2 ½ barn och röd villa med vita knutar har varit det som symboliserat den stereotypiska familjen i Sverige. Den har använts i en uppsjö av serier och filmer, antingen som satir eller dokusåpa. Familjen Svensson har i ”Svensson, Svensson” är ett exempel på just det. En familj Andersson som har blivit populärt är Sunes familj.

Idag ser det dock lite annorlunda ut med de så kallade ”kärnfamiljerna” och SUV:n är mer populär idag och kallas ofta för en bil för ”soccer mums” eller ”fotbollsmorsa” på svenska. Dessa bilar rymmer mer än den traditionella Volvo kombin och har blivit ett tillval för de som vill ha mer plats för exempelvis fotbollskläder och annan utrustning till barnen. För den som behöver en säker och lagom stor bil som också kan väljas i en mer miljövänlig variant kan hitta sin volvo v70 på bilweb.se begagnad.

En riktig klassiker med en familj Andersson och deras Volvo 245: