Att vara bilägare är förstås alltid en fröjd och en glädje. Det medför stor frihet att när man vill kunna hoppa in i bilen och ta sig en sväng varhelst man vill. Men det finns tillfällen då det är lite jobbigare än andra gånger – till exempel under vintern eller när det gäller bilens säkerhet.

En jobbig vinter

Har man inte bilen i ett inomhusgarage under vintern får man räkna med en hel del extra arbete innan det är dags att åka till jobbet, handla eller vad man nu ska göra. Den mängd snö som redan hunnit komma denna vinter har skapat ett så kallat trafikkaos, och folk har fått stå och skotta och gräva en lång stund innan bilen har synts till. Dessutom blir det en del krångel med att skrapa rutor, värma upp motorn med mera.

En annan sak som är viktigt när man är bilägare är att man ser till att ha ett bra lås och säkerhetssystem till bilen. Vikten av det ser man i följande citat från GP:

”Sedan det 1998 blev krav på att alla bilar skulle ha en elektrisk startspärr har antalet bilstölder sjunkit dramatiskt. De senaste tio åren har de minskat med 65 procent. Förra året anmäldes 21 300 bilstölder, varav 6 000 var försök till stöld, där tjuven inte lyckats komma iväg med bilen.”

Det är alltså viktigt att inte underskatta nyttan med ett rejält lås till bilen. För att få det kan man vända sig till en låssmed på Laskraft.se, som har ett mycket stort utbud av lås och säkerhetssystem till såväl bilar som motorcykel och hus.