Ofta lönar det sig när vi lägger ner vår själ och vårt hårda arbete i något. Detta inlägg är tillägnat kreativiteten och Joe Strachila som med sin fyndiga bilannons skapade en viral spridning och visar att allt behöver inte vara svart eller vitt. Annonsen hittades på DN site men som nu blivit borttagen (här beskriver dom den). Går säkert att googla fram den för att läsa den i sin helhet. Men i korta drag lockade Joe och hans vän som var med med att denna bil, som knappt var åkbar, var den manligaste bilen ever, att alla tidigare ägare haft skägg och att han levt på timmer i sex dagar. Manligare än så kan det inte bli… eller?

– Joe kom till mig och sa att han funderade på att sälja bilen och jag svarade så klart ”varför i helvete skulle du vilja göra det?” Det är som att sälja en enhörning – därav enhörningen i annonsen. En vecka senare exploderade bilens topplockspackning av ren manlighet. Det florerar en missuppfattning på internet att bilen inte är körbar men det är den – så länge man håller sig under 3000 varv, säger Kyle Miller.

Ärligt men urskiljande

Att skriva in ehörningar och att man knockat en isbjörn i sin bilannons kanske inte är att rekommendera till alla om man verkligen vill få sin bil såld. Men har du en honda, Saab eller Porsche som du egentligen inte vill bli av med utan bara rusta upp – mot partnerns vilja, är en sådan annons att rekommendera, då du kan få svårt att få bilen såld.